Epson Ibérica reuneix a més de 200 personalitats de l’ àmbit empresarial i TIC de Catalunya en la celebració del seu 25è Aniversari

Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya, ha inaugurat les instal•lacions del nou espai de demostració Epson Experience de 400m2

Epson Ibérica reuneix a més de 200 personalitats de l’ àmbit empresarial i TIC de Catalunya en la celebració del seu 25è Aniversari

 • Amb motiu de l’aniversari, Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya, ha inaugurat les instal•lacions del nou espai de demostració Epson Experience de 400m2 dissenyat per a fer més accessible la tecnologia i els nous desenvolupaments d’ Epson a clients i usuaris. 
 • Durant l’esdeveniment, Ernest Quingles, President Executiu d’ Epson Ibérica; i Hiromi Taba, President Europeu d’ Epson, han fet balanç de les fites assolides durant els darrers 25 anys i han destacat la ferma aposta d’ Epson per Catalunya com un dels motors d’innovació del grup.

Barcelona, 3 de març 2015.- Aquest matí, la seu d’ Epson, multinacional tecnològica líder en innovació, ha acollit l’esdeveniment de celebració del 25è aniversari de la constitució d’Epson Ibérica, reunint a més de 200 persones del sector empresarial i TIC de Catalunya. 

Amb motiu de l’aniversari, Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per Felip Puig, Conseller d’ Empresa i Ocupació; i Carme Carmona, Alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, ha inaugurat el nou espai Epson Experience de 400 m2 concebut com un autèntic hub tecnològic des del qual la marca vol fer la tecnologia més accessible als clients i als usuaris interessats a conèixer de prop els nous desenvolupaments del grup japonès. 

Després de realitzar una inversió inicial de 250.000€, les instal·lacions de l’ espai Epson Experience es presenten com un entorn ideal per a mostrar tot el potencial de tecnologies com la realitat augmentada – gràcies a les smartglasses Moverio-, la impressió d’injecció de tinta més respectuosa amb el medi ambient o la projecció tàctil interactiva destinada a l’ àmbit educatiu, entre d’ altres. 

 

Ernest Quingles, President Executiu d’ Epson Ibérica; i Hiromi Taba, President Europeu d’ Epson, han compartit amb els assistents els èxits assolits al llarg d’aquests anys i la visió de futur d’ Epson com una de les companyies tecnològiques capdavanteres del món, que des dels seus orígens ha apostat pel desenvolupament de tecnologia pròpia per a liderar els canvis que experimenta el mercat. Des de la creació de la primera impressora de temps pels Jocs Olímpics de Tòquio de l'any 1964 fins a l'arribada de les smartglasses amb revolucionàries aplicacions destinades a millorar l'eficiència en diversos sectors professionals -com l'àmbit mèdic o industrial.


Tal com ha destacat Ernest Quingles, la capacitat d’innovació tecnològica d’ Epson és la petjada distintiva de la companyia, que al llarg de l’ últim segle ha aconseguit importants fites dins de l’ àmbit de la investigació tecnològica amb l’ objectiu constant de “superar-nos dia a dia i ajudar a les empreses – i als ciutadans en general – a progressar, avançar i millorar gràcies a la tecnologia per fer-los la vida més fàcil”. Epson és una empresa líder en innovació en nombrosos àmbits – més enllà de les tradicionals impressores – quelcom que explica que el grup compti amb més de 50.000 patents en vigència i sigui capaç d’ enregistrar 5.000 noves patents cada any. En aquest sentit, el president d’ Epson Ibérica ha subratllat que “el grup dedica un 6% de la seva facturació anual a la investigació i el desenvolupament, fet que suposa una inversió aproximada d’ 1,17 milions d’euros al dia (més de 400 milions a l’any)”. 

Per la seva part, el President Europeu d’ Epson, Hiromi Taba, ha posat de relleu com “el desenvolupament de tecnologia pròpia ha estat un aspecte clau per a la companyia”. Fet que ha permès a Epson presentar al món importants avenços com la primera impressora de temps de la història, les impressores d’injecció de tinta amb una autonomia de 75.000 pàgines, el sistema de giroscopi de tots els smartphones que fem servir actualment o, en els darrers temps, les smartglasses amb revolucionàries aplicacions per a millorar l’ eficiència – i els processos – en el terreny professional.
Tanmateix, Hiromi Taba ha revelat que “en els propers quatre anys, el grup té previst crear una impressora 3D no orientada al consumidor, sinó a la indústria”, ja que al 2018 es preveu que aquest mercat representi més de 14 milions d’ euros. 

Durant l’acte commemoratiu, el President de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat “l’excel•lent relació entre Catalunya i Japó, com demostra el fet que el 80% d’empreses japoneses amb presència a Espanya hagin escollit Catalunya per instal•lar-se al país i impulsar des d’aquí la seva activitat a nivell europeu ”.
 
El President Artur Mas també ha posat de relleu la capacitat d’innovació del grup que “està entre les 100 primeres empreses del món per la seva aposta per la I+D”. Una filosofia de millora continua i d’innovació que caracteritza el teixit empresarial català i “que contribueix a situar Catalunya entre els territoris del món líders en innovació”.

Per a finalitzar la celebració del 25è aniversari d’ Epson Ibérica (#Epson25), que ha reunit a més de 200 persones del sector empresarial i l’ àmbit TIC de Catalunya, els assistents han pogut visitar les noves instal•lacions de l’ espai Epson Experience, des d’ on l’empresa líder en innovació mostrarà els desenvolupaments que marcaran el futur, i que suposaran un punt d’inflexió en múltiples sectors. 

Els actes de celebració del 25è aniversari no acabaran aquí. Demà, la Residència de l'Ambaixador del Japó acollirà un esdeveniment institucional amb empresaris, clients i amics de la companyia a Madrid.

Tot sobre l'event a www.epson.es/epson25 

Per a més informació:  
Laura Sánchez, ATREVIA (lsanchez@atrevia.com)  Tel.: 93 419 06 30/ 648033051
Laura Fernández, ATREVIA (lfernandez@atrevia.com) Tel.: 93 419 06 30

Sobre Epson
Epson és un líder mundial en innovació que ofereix solucions que superen les expectatives dels seus clients i en mercats tan diversos com empreses, usos particulars, punts de venda i sector industrial. La gama de productes Epson inclou des d’impressores d’injecció de tinta, sistemes d’impressió i projectors i projectors 3LCD fins a robots industrials, ulleres intel•ligents i sistemes de detecció, i es basa en tecnologies compactes i originals, de baix consum i alta precisió. 

Liderat per l’empresa Seiko Epson Corporation amb seu a Japó, el Grup Epson compta amb més de 68.000 empleats distribuïts en 96 empreses de tot el món i se sent orgullós de les seves contribucions actuals al medi ambient i a les comunitats on opera. 

Més informació a http://www.epson.es/

 • Raúl Sanahuja
  Raúl Sanahuja

  Dirección de correo electrónico

  prensa@epson.es

  Teléfono

  +34 93 582 15 00